Lite av varje Juni
 

 

 

2012-06-22

 

Vi på Guldglimmans önskar alla goa vänner och valpköpare en trevlig Midsommar
Själv kommer jag att sitta i valplådan men en o annan sillbit kommer att slinka ner.

 

Kram/Annica

 


 

 


2012-06-16

 

Hallå på er!

Om en vecka är det Midsommar... tänk vad tiden springer iväg när man har fullt upp.

Idag kom det ett nytt röntgenresultat på Hilda/Dali kullen.
Nu är 7 stycken röntgade utav 8.
Väntar bara på den sista ska röntgas också.
6 stycken utav 8 är ögonlysta.

Resultatet ser jättebra ut och jag är så glad för att mina valpköpare tar detta på allvar.
Tusen tack för att ni har röntgat och ögonlyst era hundar.
Nu vet ni vad ni har för status på era hundar och jag kan se vad mina tikar lämnar.

Nu till något helt annat.
I Tisdags var jag uppe hos mamma och hon var pigg som vanligt.
Berättade att Ellen ska snart ha valpar och att hon har en stor mage.
Mamma sa "Spännande! Då får du mycket att göra med alla små valpar"
Ja det har hon så rätt i... det blir fullt upp här framöver.
Hade som vanligt min lilla vårdhund med mig... Lova.
Hon känner alla på mammas boende nu och springer runt o hälsar.
Hej Lova! ropar dom när jag kommer upp på avdelningen.
Alltid lika uppskattat att göra människor glada.
Även de som är ganska grovt dementa tittar upp och man ser en glimt av glädje i deras ögon.
Det är bomull för själen.
Lova kollar alltid in golvet i matsalen ifall det finns några smulor som har blivit kvar.
När man åker ifrån mammas boende har man alltid ett leende på läpparna... en härlig känsla!

Nu är vi bara koncentrerade på Ellens valpning... Spännande!
Ni får gå in och kolla hennes Dräktighetsdagbok de närmsta dygnen.

 

Underbar Jordnötspaj

GOD!!

Här får ni receptet på en fantastisk jordnötspaj!!
Den är makalöst god och extra fin och smaskig dessert, både sött och salt gör den amazing.
 

Pajdeg

200 gram Jordnötssmör

50 gram Smör

1,5 dl Vetemjöl (kan bytas ut med Mandelmjöl, ta något mindre då)

1 tsk Sukrin

0,5 tsk bakpulver

0,5 dl Muscovado socker, ljust

Fyllning
 

200 gram Mörk choklad 70%

2  Äggulor
3 msk Jordnötssmör

3 dl Vispgrädde

1 tsk Sukrin
 

 Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop till en deg.
 Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
 Låt stå kallt i minst 30 minuter.

 Grädda i 180 grader i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
 Låt svalna helt.

Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna, en i taget.

 Blanda i jordnötssmöret, rör till en jämn smet.

5. Vispa grädden lätt ihop med vaniljsockret

 Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet.
 Låt pajen stå svalt ett par timmar före servering.
Dekorera med jordnötter och riven choklad.
 Servera med lättvispad grädde. 
 Njut!

Lycka till!

 

Ha det gott och jag önskar er en trevlig helg

 

Kram/Annica

 


 

 

 

2012-06-11

 

Grattis till min underbara Lova som blir 14 månader idag
 



Alltid lika glad o possitiv.
Älskar att få vara med matte o jobba. I skogen eller att vara vårdhund på mammas boende.
En allroundhund som älskar människor o livet.

 

 


 


 

 

2012-06-09

 

Hallå på er!

Tänkte lägga ut receptet på mitt knäckebröd som jag gör.
Jag äter inte några kolhydrater utan bara proteiner och fett.
Kosten heter LCHF= (low carb high fat)
Det är enkelt att göra detta goda knäckebröd.

LCHF-Knäcke

Blandningen fyller en plåt eller långpanna
100 g sesamfrö, pumpakårnor, solroskärnor
25 g linfrö
50g malen mandel/mandelmjöl, hasselnötsmjöl (hasselnötsmjölet kan uteslutas)
1½ msk fiberhusk
½ tsk salt
1 krm chili (kan uteslutas)
2½ dl vatten

Jag gör alltid dubbelsats, alltså 2 plåtar.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll på vatten.
Rör runt o blanda väl, fiberhusken sväller ganska fort.
Låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt mer vatten om degen inte känns smidig.
Degen får inte vara för torr, inte heller för lös, den ska vara som en stabbig gröt.
Klicka ut degen

Bred ut degen på en bakplåt.

Fördela jämnt med en slickepott.

Dela i rutor med slickepotten.

Gräddas mitt i ugnen i 160 grader i 35 min.
Inte på varmluft utan vanlig värme.

 Ta ut efter gräddningen. Ta loss knäckebrödet från plåten med en bakvänd osthyvel.
Har man brödet för länge i ugnen så är det svårt att ta loss det från plåten.
Knäckebrödet ska vara mjukt när ni tar loss det från plåten.
Lägg upp på ny plåt eller galler och låt det torka i 50 grader ca 2-3 timmar.

Ha ugnslucka lite öppen

Färdigt!

Lycka till!

 


 

2012
Juni
Maj

April
Mars
Februari
Januari

2011
December

November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni

Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010

December
November
Oktober
September
Augusti