Tillbaka

Bakverk o kakor

 

Kladdkaka After Eight
— 1 kaka, ca 12 bitar —

 

Ingredienser:
14 bitar AFTER EIGHT
100 g smör
2 st ägg
2 msk kakaopulver av god kvalitet
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

 

Gör så här
Smörj en form med löstagbara kanter och strö på lite mannagryn eller skorpmjöl.
Smält smöret försiktigt i en kastrull, när det smält så rör i AFTER EIGHT
och rör tills de smält och det blivit en jämn smet.
 Vispa ägg och socker på högsta hastighet tills det blivit vitt och fluffigt.
 Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
Rör försiktigt i chokladsmeten och sikta i mjölblandningen.
* Fortsätt röra tills det blivit en jämn smet utan klumpar.
Slå upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen,
180 grader i 20-25 minuter (kakan ska ha stelnat men fortfarande vara kladdig).
Låt svalna och kyl före servering.

Glasyr
Smält 1 msk smör, rör i 8 bitar AFTER EIGHT och avsluta med 2 msk vispgrädde.
 Låt glasyren svalna, när den börjar tjockna så bred ut den på kakan,
 låt den bli kylskåpskall och servera tillsammans med glass, grädde eller vispad crème fraiche.


Lycka till!


Receptet kommer från www.aftereight.se

 

 

 

 

After Eight Brownie
— ger ca 20 bitar —

 

Ingredienser:
3 st ägg
140 g flytande margarin
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
 ca 20 bitar AFTER EIGHT

 
Garnering:
Florsocker

 

Gör så här:
Blanda vetemjöl, kakao och salt tills det är klumpfritt.
 Vispa ägg, vaniljsocker och socker på högsta fart i ett par minuter.
Sänk hastigheten och tillsätt margarin och mjölblandningen.
Vispa tills det blir en klumpfri smet.
Slå upp smeten i en smord form, ca 20 x 20 cm.
 Grädda kakan i ugn, 170 grader i 20 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna några minuter, lägg sedan på AFTER EIGHT i ett jämnt lager.
Kyl kakan och pudra på florsocker när det är dags att servera.
 

Lycka till!


Receptet kommer från www.aftereight.se

 

 

 

Frasiga persikorutor med mascarpone
Kan även använda äpple, päron eller plommon. Det går också bra att blanda olika frukter

 

Rutor
 3 msk farinsocker
 2 st filodeg
 25 g smält smör
 2-3 st persikor
 1 tsk vaniljsocker

Mascarponecrème
 250 g mascarponeost
 1 st citron
 2 msk honung

 

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Pensla papperet med vatten och strö över 1 msk farinsocker.
Ställ åt sidan så länge
Lägg ett ark filodeg på bakbordet.
Pensla degen med hälften av smöret och strö på ½ msk av farinsockret på ena halvan.
Vik varsamt över den osockrade degbiten så att det blir två lager ovanpå varandra.
Gör likadant med nästa ark och lägg ovanpå det första.
Det blir alltså fyra tunna deglager.
Dela degen i sex rutor med en vass kniv och lägg bitarna på det sockrade pappret.
Täck med en handduk så länge.
Skär persikorna i halvor och sedan i tunna skivor.
Lägg dem i rader ovanpå degrutorna.
Pensla det resterande smöret på persikoskivorna och
strö över en blandning av 1 msk farinsocker och 1 tsk vaniljsocker.
Grädda rutorna i 25 minuter.
Blanda mascarponeosten med saften av citronen och honung.
Ställ kallt.

Servera persikorutorna med mascarponecrèmen.

Det kan se svårt ut men kommer man på knepet med knyterna så
går det riktigt bra.
Super duper goda
 

Lycka till!

 

 


 

Läcker Pinocciotårta
Vill du överraska med en verkligt läcker tårta,och ändå slippa att spritsa och garnera,
 ska du baka en Pinocciotårta.
 Den går dessutom utmärkt att frysa in helt färdig!

 

Det här behövs för 10-12 bitar:
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
4 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
100 g hackade hassel - eller valnötter

Maräng:
4 äggvitor
2 1/4 dl socker

Fyllning:
4 dl vispgrädde
bär, färska eller frysta eller ananas
 

 Gör så här:
Rör fett och socker poröst. Tillsätt gulorna, en i taget. Rör kraftigt efter varje gula.
Blanda mjöl väl med bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakpapper.
 Strö över nötterna.
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret.
 Bred marängen över smeten och grädda botten ca 45 minuter i mitten av ugnen på 150 grader.
Dela den kalla kakan på mitten och lägg ihop halvorna med vispad grädde och bär emellan.
 Ställ tårtan kallt tills den ska ätas.

 

Smaklig måltid!

 







Kladdkaka
Den är så enkel att göra... bara att röra ihop och sen in i ugnen.

3 ägg
2½ dl råsocker
150 gram smält smör eller margarin
300 gram blockchoklad
4 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver


Gör så här:
Blanda ägg och socker med en slev
Lägg chokladen i smöret så det smälter...blanda ner det i ägg och socker
blandningen.
Blanda i resten av ingredienserna i smeten.
Smöra en form (en med löstagbara kanter) häll smeten i formen
Grädda i 175° i ca 25 minuter.

Servera med vispad grädde

Lycka till!!!