Hundgodis
 

 

KEX MED KYCKLING

7,5 dl matbrödsmjöl
 5 dl grahamsmjöl
 2,5 dl majsmjöl

 5 dl vetekross
 1,2 dl torrmjölk (pulver)
 4 tsk salt
 5 dl hönsbuljong
 1 pkt torrjäst
 1 ägg
 1 msk mjölk

 

Blanda mjölet, mjölkpulvret och salt i en stor skål.
 I en annan bunke löser man upp jästen i lite ljummet vatten.
 Låt dra tills det börjar bubbla lite.
 Tillsätt sedan hönsbuljongen till jästen.
 Blanda vätskan med de torra ingredienserna.
 Knåda degen cirka 3 minuter.
 Den ska bli fast.
 Mjöla ett bakbord med majsmjöl.
 Kavla ut degen centimetertjock.
 Ta ut kex med kakmått (gärna ben) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
 Blanda ägg och mjölk och pensla kexen (för glans).
 Baka dem i 45 minuter i 150 graders ugnsvärme.
 Stäng av ugnen och lämna kexen där över natten så att de hårdnar.


Lycka till med hundkexen ifall ni provar på dom.

 

 


 

BAKAT LEVERGODIS


 Ca 0,5 kg lever
 Täck en plåt med folie ,
skär levern i 1,5 till 2 cm stora kuber och bred ut dem på plåten.
Baka leverkuberna i ugnen, 225 - 250 grader i cirka 30 minuter.
 Låt torka (svalna) på plåten i ungefär en timme.
 Det färdiga godiset behöver inte förvaras i kylskåp.
 Det håller sig länge och förvaras bäst i rumstemperatur.

 

Lycka till!

 

 


 

 

Hundkex med grönt

7 dl hackad persilja
 1,25 dl rivna morötter
 1,5 dl riven ost
 2 msk olja
 ca 6 dl grahamsmjöl
 2 msk havrekli
 2 tsk bakpulver
ca 1,5 dl vatten

Blanda persilja, morötter och olja för sig.
 Blanda mjöl, kli och bakpulver för sig.
 Blanda med varandra.
Späd med vatten lite i taget tills det går att forma en deg.
 Arbeta någon minut.
Kavla ut centimetertjockt.
 Ta ut med kakmått.
Lägg på plåt och grädda i 150-200 grader i 20-25 minuter.


Lycka till ifall ni blir sugna